VIS HANDLEKURV:

Cart

Cart

Gjør kroppen yngre, demper betennelse og beskytter mot sykdommer!

Gjør kroppen yngre, demper betennelse og beskytter mot sykdommer!

Aldring er en del av livet. Uansett hvor hardt vi prøver, vil vi ikke kunne stoppe aldring. Men vi kan gjøre noe som vil gjøre oss mye sunnere resten av livet. I dag vil jeg fortelle deg om en fascinerende oppdagelse av forskere som, ved å gi en person som blir
undersøkt, en spesiell substans, som syntetiseres i kroppene våre.


Med alderen faller dessverre syntesen i mennesker som har blitt testet for en gassindusert betennelse, som er ansvarlig for mange kroniske sykdommer og aldring av kroppen. Men før jeg forteller deg hvordan vi kan redusere antallet kroniske sykdommer som følger med mennesker i deres alderdom, vil jeg gjerne forklare mekanismene som skiller kroppen til en eldre person fra kroppen til en ung person, slik at alle forstår hvorfor stoffene jeg vil fortelle deg om i dag fungerer bra for kroppen.


Vel, i kroppene til de eldre forekommer den såkalte lavintensitetsbetennelsen, som har en konstant karakter. På engelsk kalles det Inflammation Aging. Denne typen fenomen observeres ikke hos unge mennesker. Denne vedvarende betennelsen er ansvarlig ikke bare for utviklingen av noen av kjennetegnene til de eldre, men også for forverringen av allerede utviklede sykdommer, med aggressive symptomer.


Mens kortvarig betennelse er en normal prosess, lar det kroppen vår bekjempe patogener eller uregelmessigheter som ligger et sted inne i kroppen vår, til en sånn grad at ikke-sluttende lavintensitet, som er karakteristisk for de eldre, fremskynder aldring av kroppen vår. En slik trussel mot den konstante betennelsen i lavintensiteten fører til alvorlige, ofte irreversible endringer i de minste strukturene i kroppen vår. Spørsmålet er hvorfor? Fordi denne tilstanden skader mitokondriene våre, som produserer energi for kroppen vår. Når disse strukturene svekkes, kan ingen av systemene våre fungere som før, fordi det mottar mindre energi enn vanlig.


Derfor begynner helsen vår å forverres. Mitokondriene våre gjør opprør og kaster bort en ekstra porsjon frie radikaler i sinne, og øker dermed nivået av oksidasjonsstress, og
dermed er veien kort til alvorlige helseproblemer.


Hvorfor skjer dette? Hvorfor opplever mange eldre denne langvarige lavintensitetsbetennelsen? Hvorfor eldes noen raskere og andre senere? Den første, veldig viktige faktoren er mangelen på fysisk aktivitet, selv om det er mange flere faktorer. Mitokondrier som produserer energi mister balansen når resten av cellene i kroppen ikke lenger bruker mengden energipartikler som produseres i dem. Jeg håper at fra i dag av vil dere forstå hvorfor fysisk aktivitet er så utrolig viktig for helsen vår. En av mekanismene som får fysisk aktivitet til å forbedre helsen vår og forlenge livet vårt er å opprettholde helsen til energisentrene våre, dvs. mitokondrier. og den neste årsaken til permanent betennelse med lav eller middels intensitet, som fremskynder aldring av kroppen, kan være kroniske sykdommer som forårsaker konstant betennelse i kroppen vår. En av disse sykdommene kan være diabetes. Så en av måtene å forbedre livskvaliteten vår på er selvfølgelig å opprettholde bevegelse og fysisk anstrengelse og behandle kroniske sykdommer.


Men det er ikke dette vi snakker om i dag. I dag snakker vi om en annen måte å lindre betennelsen som kan følge oss gjennom livet.


Hva, bortsett fra fysisk aktivitet, er i stand til å undertrykke denne indre, langvarige betennelsen. Det viser seg at vi kan bruke glutathione. Glutathione er en antioksidant som fanger overskuddet av frie radikaler som genererer betennelse. Jeg nevner her at glutathione produseres i praktisk talt alle cellene våre. Rollen dens i kroppen vår er enorm. Det fjerner overskuddet av frie radikaler. Vi vet allerede det. Det støtter leveren i avgiftning, beskytter mot miljøgifter, det fører til produksjon av nye kreftceller i apoptose. For å illustrere kraften og helsepåvirkningen/vedlikeholdet av kroppen vår, vil jeg nevne at det aktivt pumpes inn i mitokondriene våre, de vi snakket om tidligere, der den potensielle betennelsen i embryoet undertrykkes. Som du kan se, har vi i kroppen vår en partikkel som kan slukke frie radikaler, som dermed undertrykker den overdrevne betennelsen. Men her er det et problem som angår de eldre. Hva handler det om? Vel, det lite kjente faktum er at produksjonen av glutathione i kroppen vår begynner å avta etter vi fyller 45 år med en ganske stor hastighet. Det er også vanskelig å ikke legge merke til at de overførte sykdommene sakte begynner å påvirke mennesket i alderen 45-50 år og oppover. Glutationmangel er en av årsakene til denne tilstanden.


Så spørsmålet er, skal vi stå med hendene på ryggen fordi ingenting kan gjøres? Absolutt ikke! Vel, og her kommer vi til å oppdage takket være forskere, at det ser ut til at vi kan bremse klokken litt, og denne tiden av livene våre skal brukes på en spasertur med barnebarn til skolen, og ikke på turer til lege og apotek. De lærte at en seks måneders tilførsel av glutathione i mengden 250 til 1000 mg glutathione per dag øker signifikant konsentrasjonen av denne antioksidanten i kroppen vår. Ikke nok med det.


Supplementering av glutathione i en slik mengde økte konsentrasjonen fra 30 til 35% i blodceller, i spiserøret og i lymfocyttene, og til 260% i cellene som frigjør cyanidet i
munnhulen. og det har stor innvirkning på styrken av arbeidet med vår interne støvsuger. Disse studiene er veldig lovende, men vi må huske at absorpsjonen av glutathione fra fordøyelseskanalen generelt er svak. Jo eldre vi blir, jo svakere blir absorpsjonen. Derfor var mengden glutathione høyere enn vi er i stand til å finne i en større vitenskapelig studie.

 

Så hva skal man gjøre for effektivt å øke konsentrasjonen i systemet vårt? redusere betennelse og bremse klokken litt? Selvfølgelig kan vi supplere glutathione eller spise mat som er rik på glutathione. Jeg vil fortelle deg om det til slutt. Men vi må ta hensyn til at bare noe av glutathionen vil komme inn i kroppen vår gjennom kosten. Vel, glutathione består av tre mindre blokker. Det er laget av nøyaktig tre stoffer, nemlig NAcetyl L-cystein (NAC), glutamin og glycin. For å få det til å syntetisere i kroppen vår,
trenger vi bare to av dem, dvs. N-Acetyl L-cystein (NAC) og glycin, som vi kan supplere
ved å bidra til økningen av den interne syntesen av glutathione, som er vårt hemmelige våpen mot den langvarige betennelsen som forkorter livet vårt. For å ikke holde deg på pinebenken vil jeg nå presentere deg data fra en viktig og interessant vitenskapelig studie, der det ble antatt at nedgangen i syntesen av glutathione og økt oksidasjonsstress, dvs. betennelse, er ansvarlig for akselererte prosesser av aldring i kroppen. Det viktige her erat tilførselen av forbindelser som glutathione er bygget opp fra, øker konsentrasjonen i kroppene til de eldre.


Studien, som ble diskutert, varte i 16 uker, der forskerne supplerte forløperne til
glutathione, inkludert cystein i form av N-acetylcystein (NAC) og glycin. 24 deltakere i
alderen 21-40 i den yngre gruppen deltok i studien, og 80-81 i den eldre gruppen. For å sjekke om disse to budulene vil ha innvirkning på glutathionekonsentrasjonen i musklene, ble konsentrasjonen av glutathione i musklene til dem som ble undersøkt målt før og etter undersøkelsen. Og nå vil jeg ha deres oppmerksomhet! I gruppen av eldre mennesker, før undersøkelsen, var glutathionekonsentrasjonen 2,4 nanomol per kilo muskel. Og etter 16 uker med supplerende tiazin og glycin steg dette nivået praktisk talt til et nivå som bare blir målt hos unge mennesker. Etter 16 uker med denne supplerende behandlingen har eldre mennesker hevet nivået av glutathione i musklene sine til 6,3 millimol per kilo muskelmasse. Og jeg vil nevne at for unge mennesker er denne mengden omtrent 7 millimol per kilo muskelmasse. I tillegg til den inflammatoriske deodoranten i kroppen vår trenger vi ikke nødvendigvis å supplere bare og eksklusivt med glutathione, men vi kan supplere stoffer som glutathione samarbeider med inne i kroppen vår. Jeg snakker om N-Acetyl L-cystein (NAC) og glycin. På denne måten kan mengden glutathione i kroppene til eldre mennesker, som en av studiene viser, være nær nivåene til unge mennesker. Okay, du husker sikkert at jeg fortalte deg at Glutathione pumpes inn i mitokondrier for å senke overskuddet av oksidasjonsstress i dem? Så du vil ikke bli overrasket over det faktum at i samme studie ble forbedringen av funksjonen til mitokondriene etablert.


For å gjøre deg oppmerksom på alvoret i situasjonen og at denne vitenskapelige studien virkelig var basert på helsen til menneskene som ble undersøkt, kan du forestille deg at i gruppen av eldre mennesker noterte folk forskjellen på grunnleggende aktivitet, som er å gå. Det viste seg at etter 16 uker med supplerende behandling gikk disse menneskene raskere. Og nå til det viktige. Når det gjelder indikatoren for betennelsestilstanden gikk den rett ned til betydelig lavere nivåer.


Høydepunktet i denne studien er at supplerende behandling med disse to forbindelsene ikke hadde noen bivirkninger for deltakerne sine. Så, ferdig med glutathione. La oss gåvidere til den andre gode nyheten jeg har for dere som er interessert i sunn aldring. Vitenskapens verden viser oss at det er en kraftigere substans, som vi ikke bør overse, som er et søvnhormon. Men det dukket ikke opp her i dag ved en tilfeldighet. Den viktigste informasjonen om melatonin, som er verdt å prente i hodet for godt, er at melatonin er en kraftig antioksidant i seg selv. Jeg vil bare legge til at det har dobbelt så mye antioksidantpotensial som dronning Vitamin E. Noen av leserene mine har sikkert tenkt, vent litt, melatonin er et søvnhormon og det er ansvarlig for søvn. Ja, det er det, men det er verdt å vite at når vi sover, jobber dette hormonet hardt for å beskytte kroppen vår mot frie radikaler og samtidig regenerere cellene våre.


Hvorfor når hovedpersonen er glutathione, snakker jeg om melatonin, som også er en
antioksidant?


Nei, jeg snakker ikke om andre antioksidanter, som kan være sterkere enn melatonin og hovedtemaet i denne teksten, som er glutathione. Jo bedre vi sover, jo mer melatonin produserer kroppen vår, jo høyere konsentrasjon av glutathione i kroppen vår, jo bedre blir resten av livet vårt. Dette har blitt bekreftet av en metaanalyse av 12 studier, som gir oss data om at supplerende behandling med melatonin har en reell innvirkning på nivået av den tidligere nevnte frie radikale deodoranten, dvs.
glutathione.


Som vi kan se, kan vi ikke bare gjennom kosthold eller supplerende behandling øke
nivået av denne viktige ingrediensen i cellene våre, noe som vil hjelpe oss med å bli eldre sunnere og drive bort mange av de underliggende sykdommene, men vi kan også gjøre det gjennom en sunn søvn fordi en sunn søvn øker glutathionekonsentrasjonen i kroppen vår.


Til slutt vil jeg fortelle deg noen interessante fakta om glutathione. Et spørsmål som de fleste sannsynligvis har kommet opp med er hvordan man naturlig kan øke nivået av
glutathione. Jeg har allerede nevnt dette. Jeg sa at supplerende behandling er mulig. Men hvis du ikke er en tilhenger av kosttilskudd så har jeg en perfekt løsning for deg, fordi det finnes noen naturlige måter å reparere glutathionressursene på.


Først anbefaler jeg å inkludere sukkerkilden i kostholdet ditt som er nødvendig for syntesen. Se etter det i brokkoli, rosenkål, blomkål, yarmulke, hvitløk eller sennep. Du
kan også inkludere produkter som inneholder en stor mengde vitamin C, da du da øker produksjonen av glutation med nesten 50%. I tillegg bør du vurdere å inkludere en kilde
til selen for eksempel brasilianske nøtter fordi det øker syntesen betydelig. Glutation syntesen selvsagt. Til slutt er det også verdt å gå for naturlige kilder til glutathione som avocado spinat brokkoli eller asparges. Hvis du liker salater anbefaler jeg deg å toppe den med en krydret olje fra Ostropestus Plamens som i vitenskapelig forskning har vist en positiv og klar effekt på nivået av glutathione. Og siden glycin og N-Acetyl L-cystein (NAC) hever nivået av glutathione som jeg har funnet bevist i en studie. Et annet
spørsmål oppstår. Hvor kan vi finne naturlig forekommende glycin og N-Acetyl L-cystein (NAC)? Vel vi kan finne glycin i gresskarfrø solsikkefrø forskjellige nøtter kjøtt fisk
meieriprodukter bokhvete grøt røde linser havregryn hvete korn og blomkål

Hva ser du etter?

Hvis vi ikke har en vare på lager, kan du forhåndsbestille varen.
Det betyr at vi sender den så snart den er på lager.
OK